Ontwerpbureau  Opdrachten
 
Academie Opdrachten Vrij werk Contact
Klik op de foto voor een vergroting
 
Voorstel verbouwing 3 voormalige laboratoriumruimten bij Rijkswaterstaat tot lounge-, rook- en demoruimte (2005)
Hogeschool van Utrecht, poster en flyer (2002)
Eye wish ontwerpwedstrijd (2002)
Krepel ontwerpwedstrijd (2003)
Unie van Vrijwilligers, brochure (2006)
Logo voor de Wmo adviesraad te Zwijndrecht (2007)
Presentaties bij opening van Enno Zuidema Stedebouw (2009)
Op donderdag 25 juni opende Enno Zuidema Stedebouw (www.ezstedebouw.nl) een tweede vestiging te Niehove Groningen. In een monumentale herenboerderij is in de voormalige koeienstal een nieuw kantoor gebouwd, ontworpen door DAAD architecten. Klikkesbaus werd gevraagd de feestelijkheden rond te opening te verzorgen.
   
Enno Zuidema Stedebouw werkt aan projecten op de meest uiteenlopende schaalniveaus, maar maakt altijd gebruik van de eigenheid en het kwaliteit van het gebied. Enno Zuidema Stedebouw is een creatief en enthousiast, betrokken, luisterend en eigenwijs bureau.
Deze kenmerken en aanpak zijn vertaald in de aankleding: gebruik maken van wat de ruimte aanbiedt. Dus geen projectpresentaties op posters, maar schemerlampen gemaakt van uitvergrote details, die juist een kleine presentatie verlichten. Voor de ophanging van de lampen is gebruik gemaakt van de kracht van de boerenschuur: de hoogte, imposante constructie en de vele boomstronken van de gerooide bomen, die als contragewicht dienden. Ook de statafels zijn gemaakt van het beschikbare resthout
In de tussenruimte tussen het nieuwe kantoor en de originele gevel hangen vijf mobiles die de verschillende stappen in het stedenbouwkundig ontwerpproces representeren: Vraaganalyse (spiegels & reflectoren), analyse van de opgave (schetspapier), uitwerken van de analyse tot voorstel (kleurpotloden), vertaling voorstel en maquette (blauw schuim) en uitwerking en afronding (printstroken).
 
Daarnaast verzorgde Klikkesbaus de banner, de verlichting van de schuur en de pc-presentaties met een flash animatie. Deze werden geprojecteerd op grote doorzichtschermen, geplaatst op de nieuwe constructie in de schuur.
 
Copyright © 2007 - 2018 Klikkesbaus. Alle rechten voorbehouden.   Disclaimer Webdesign and hosting by: Electropics